ESG & EU’s bæredygtighedsreguleringer 

Indføring og forståelse
af sammenhænge

NXT er specialiseret i de reguleringer og politikker, der udspringer fra EU og FN’s institutioner vedrørende klima og biodiversitet. Vi kan hjælpe din virksomhed eller dit projekt med indføring i og forståelse af sammenhænge på tværs af nedenstående politik- og reguleringsområder samt hjælpe med implementering af den grønne regulering i praksis.

  • Parisaftalen
  • European Green Deal
  • EU’s taksonomiforordning
  • SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation)
  • CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)
  • CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive)
  • Greenwashing ved det grønne anprisningsdirektiv og ECGT
  • Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework
  • EU’s Biodiversitetsstrategi for 2030
  • Naturgenopretningsforordningen

Bæredygtighedsoplysninger
og due diligence
bliver forretningskritisk

De største virksomheder forpligtes først, derefter mindre virksomheder i løbet af de kommende år. Virksomheder, der ikke er direkte  omfattet af rapporteringspligten, vil blive mødt med krav om bæredygtighedsoplysninger, fx fra kunder, der er forpligtet til at rapportere.

Krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering og due diligence-proces udvides af EU og gøres målbare på en række parametre relateret til Environmental, Social og Governance. Der skal sikres gennemsigtighed og flyttes kapital til grønne projekter. Bæredygtighedsinformation og rapportering bliver i højere grad forretningskritisk, men – grebet rigtigt an – kan det sikre billigere finansiering, forbedret risikostyring, mulighed for at markedsføre sig og tiltrække den rigtige arbejdskraft.

Kædeansvar og greenwashing

Ambitionsniveauet og forventningen til virksomheders resultater i forhold til klima og biodiversitet hæves, ligesom kravene vil blive indskrevet i offentlige udbud. Der skal være styr på værdikæden (og/eller aktivitetskæden), og den hertil relaterede kommunikation. Kædeansvar og greenwashing er særlige fokusområder med betydelige sanktionsmuligheder fra tilsynsmyndighederne med økonomiske sanktioner på op til fire til fem pct. af årlig omsætning og såkaldt ”naming and shaming”.

Virksomheder bør vurdere deres ESG-relaterede indvirkninger, risici og muligheder og tage hånd om dem gennem risikobaseret due diligence. De, der er omstillingsparate og formår at gøre det, vil derved stå stærkere i en foranderlig fremtid.


Er du interesseret i at høre mere? Så kontakt Mille Lindberg Hansen, rådgiver, EU’s klima- og miljøregulering, og få et uforpligtende opkald eller møde.

Mille Lindberg Hansen
Rådgiver, ESG & EU’s bæredygtighedsregulering

mille@nxtbrand.dk
tlf. +4522334599